Altijd al gedroomd over commercieel succes met jouw bedrijf in het buitenland? Wil je weten hoe je dit moet aanpakken? Wij helpen je graag! Als erkend uitvoerder van de SIB-voucherregeling vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), met een specialisatie op Duitsland, realiseren wij samen de juiste stappen ter internationalisatie.

Starters International Business (SIB)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft Clearscope aangemerkt als uitvoerder voor Starters International Business. Met dit individuele coaching-traject helpt de overheid Nederlandse MKB-bedrijven die de (eerste) stappen willen zetten richting buitenlandse markten. Deze voucher met een waarde van €2.400, dient ter betaling van dit coaching-traject. Clearscope combineert de vereisten uit een SIB-traject met zijn heldere blik op klantontwikkeling en genereert zodoende meerwaarde.

Waarom een SIB-traject?

Een SIB-Traject is er voor ondernemers die export op een gestructureerde wijze een vaste plek willen geven in de organisatie. Een SIB-traject bestaat uit 3 tot 5 coaching-gesprekken, tijdens welke de ondernemer zich bewust wordt van zijn “witte vlekken” op het gebied van export en de wegen waarlangs die “ingekleurd” kunnen worden. SIB gaat terug naar de basis: waarom wil je exporteren, wat is je motivatie, ambitie en onderscheidend vermogen. Wat zijn de meest kansrijke markten, wie zijn je potentiële klanten en wat heb je ervoor over? Het SIB-traject is “landonafhankelijk” en wij bieden ondernemers een manier van denken die leidt tot een feitelijk onderbouwde keuze voor één of meerdere doellanden in combinatie met een helder sales actieplan.

Duitsland

Duitsland is voor veel ondernemers een aantrekkelijke markt. Waarom? Naast alle voor de hand liggende argumenten is Duitsland gewoon een enorme afzetmarkt.
Alleen pas op, het zakendoen in Duitsland gaat toch iets anders dan in Nederland. Wij zullen u niet vermoeien met alle drempels die Duitsland voor u in petto heeft, we gaan het namelijk gewoon doen. Clearscope is actief vanuit Enschede en heeft zich gespecialiseerd op klantontwikkeling in Duitsland. Vanuit jarenlange business & sales development ervaring in Duitstalige landen bieden wij meerwaarde. Naast dat wij de taal near-native spreken, Duitsers begrijpen en respecteren, bieden wij onze opdrachtgevers een zeer relevant en ondernemend netwerk. Samen met onze Nederlandse en Duitse partners zorgen wij als “dedicated entrepreneurs” voor de juiste strategie, story, sales, staff, skills en funding. Kortom wij denken, kijken en werken mee met de ondernemer aan zijn doelstellingen en doen dit vanuit een onafhankelijke, flexibele en kritische houding.

Heldere blik op klantontwikkeling

Door praktische ervaring te combineren met de meest recente inzichten m.b.t. business & sales development is Clearscope tot een eigenzinnige en succesvolle aanpak gekomen. Wij gaan in gesprek met uw huidige klanten of prospects en toetsen uw bestaande aannames en realiseren een (sales) strategie met een identiteit die raakt en die past bij de huidige online tijdgeest. Wij realiseren verandering, verkorten de time2market en garanderen een heldere blik op klantontwikkeling.

‘Dan passen we de structuur van jouw
organisatie toch aan’