Economische nummer drie van de wereld

Niet zo vreemd dat veel Nederlandse ondernemers de overstap maken naar Duitsland; na de Verenigde Staten en Japan is het de grootste economie ter wereld. Daarnaast behoort Nederland tot de belangrijkste handelspartners van Duitsland.

Duitsland heeft veel inwoners én een grote oppervlakte

Duitsland beslaat in totaal 357.000 hectare en is dus ongeveer negen keer zo groot als Nederland. Daarnaast is het met een bevolkingsdichtheid van 230 inwoners per km2 ook een van de meest dichtbevolkte landen van Europa (volgend op België, Nederland en Groot-Brittannië).

Bereikbaarheid, groei en kansen

Bovenstaande biedt eindeloos veel kansen voor jouw bedrijf en je product of dienst. Ten eerst is Duitsland gemakkelijk bereikbaar, zowel vanuit Nederland als vanuit de andere negen EU-landen die Duitsland omringen. Daarnaast heeft het alles in zich om een startpunt te zijn voor verdere groei in Europa en de rest van de wereld. Tot slot biedt het grote inwonersaantal van Duitsland enorme mogelijkheden voor het bereiken van je doelgroep.

Ondernemen in Duitsland

Nederlanders exporteren momenteel maar liefst voor 98,4 miljard euro naar Duitsland. We importeren voor niet minder dan 67,4 miljard euro. Dat biedt perspectieven! Zo is Noordrijn-Westfalen (NRW) met een bevolking van 18 miljoen mensen ontzettend interessant om het ondernemersavontuur aan te gaan.

Klinkt dit goed, maar heb je bijvoorbeeld geen idee hoe je een zakelijk netwerk opbouwt in Duitsland? Of ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor subsidie? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee!

‘Dan passen we de structuur van jouw
organisatie toch aan’